Koda Amsterdam

koda amsterdam maakt unieke haute-couture-accessoires die zijn gemaakt van overgebleven stoffen. koda werkt met Nederlandse ontwerpers. koda-producten worden allemaal gemaakt in Nederlandse ateliers. alle items zijn uniek, omdat de resten stof elke dag verschillen..

De rest stoffen komen bij De Ploeg vandaan, De Ploeg is een Nederlands merk voor meubelstoffen en gordijnstoffen. De weverij De Ploeg werd in 1923 opgericht als een coöperatie en heeft sindsdien het ontwerpen, ontwikkelen, weven en verkoop van de stoffen in eigen beheer. De stoffen staan ​​bekend om hun hoge kwaliteit, vakmanschap en tijdloos design.

Bij het maken van bestellingen is er onvermijdelijk snijafval: stroken stof. De Ploeg verzamelt dit versneden afval voor Koda. De prachtige stoffen inspireren koda -ontwerpers om unieke accessoires te maken.

tot nu toe hebben we 3 producten voor koda amsterdam ontworpen

ROOSJE betekent 'kleine roos'. Het borduursel "Franse knoop" voegt een vrolijk element toe aan de warme en comfortabele wollen stoffen van De Ploeg die passen bij de kleuren van je huis.

DD3A7418finalLR

LOOM is gebaseerd op de zelfkant van de stoffen, de zelfkant onthult de kleuren en texturen van de garens die zijn gebruikt om een ​​stof te maken. We hebben de zelfkant met dit kussen tot de ster van de show gemaakt. Om het voor de werkende leden van het sociale atelier Pantar gemakkelijk te maken, wordt bij het in elkaar zetten van het LOOM-kussen geen rits of knopen gebruikt. We kwamen met een slimme manier om het kussen in elkaar te zetten, slecht vier naden zijn voldoende om LOOM te maken.

IMG_0126

DEKEN is het verbluffende resultaat van het vakmanschap van de vrouwen die deze prachtige driekleurige plaid hebben geborduurd en ontwerper Roos Soetekouw. Handgemaakt, zonder machine: het kost vele uren om dit wollen wonder te creëren dat je huis verwarmt - of jezelf.

DD3A7709finalLR