Fungy

‘Gedragen door de wind verspreiden haar sporen zich. Onverstoord wacht ze tot de geschikte omstandigheden zich voordoen. Als een donslaagje ontpopt ze zich, alles verstikkend in haar proces het stervende te transformeren tot een nieuw leven.’ Een collectie handdoeken, tafellopers en placemats.

Voor de Fungi Collectie werkte Soetekouw met Micropia, het microbiologisch museum van Artis in Amsterdam.

Tijdens Soetekouw's eerste bezoek aan het museum werd haar een wereld aan organismen onthuld, te klein om met het blote oog te zien. Microscopische beestjes, schimmels, allemaal zichtbaar gemaakt in dit geweldige museum.

Een microbioloog nam de tijd om alles in detail uit te leggen. Een schimmel waarover hij vertelde inspireerde Soetekouw tot deze collectie: Pestalotiopsis Microspora is een schimmel die plastic "eet". Deze schimmel, of combinatie van twee schimmels, werd in de oerwouden van de Amazone ontdekt. Om te overleven heeft het alleen synthetische polymeer polyester polyurethaan (PUR) nodig.

Deze collectie bestaat uit handdoeken, tafellopers en placemats.

Op de placemats zie je de schimmel zelf. Als je in zou zoomen zie je de sporen en hoe de schimmel groeit. Dit is te zien op de handdoeken. Als je nog verder inzoomt zie je de schimmelcellen, zoals te zien op de tafelloper.

Roos Soetekouw Fungy! collection_12
Roos Soetekouw Fungy! collection_7
Roos Soetekouw Fungy! collection_10
Roos Soetekouw Fungy! collection_4
Roos Soetekouw Fungy! collection_13