Alex de Witte

Alex 1
Alex 4
Alex 2
Alex 3

J’ai tendu des cordes de clocher à clocher;
Des guirlandes de fenêtre à fenêtre;
Des chaînes d’or d’étoile à ètoile;
Et je danse!

(Ik heb koorden gehangen van bel tot bel, slingers van raam tot raam, gouden kettingen van ster tot ster, en ik dans!)

Uit: Les Illuminations door Paul Verlaine

Lichtontwerper Alex de Witte en Soetekouw ontwierpen samen een lichtsnoer van vijftien meter lengte, omwikkeld met twee kilo zelfgesponnen diervriendelijk geproduceerd zijdedraad. Zij presenteerden het tijdens de Dutch Design Week in 2018. Het licht binnen de zijde brengt de eigenschappen van die zijde prachtig naar voren.

Nadat Soetekouw de Bubble lampen van Alex ontdekte werd ze een groot fan van zijn werk: Het gaat goed samen met haar ontwerpen. De organische vormen, het spelen en experimenteren met vorm en materiaal en onverwachte kleurexplosies kenmerken het werk van beide ontwerpers. Beiden houden ook van traditioneel werk en hun ontwerpen zitten op het snijvlak van kunst en design. Hun werk laat een poetische, dromerige blik op de wereld zien. In 2016 exposeerden ze samen in Milaan. Het was slechts een kwestie van tijd voor deze samenwerking om tot stand te komen.

De Witte werd onmiddellijk geïnspireerd door de subtiele warmte van het gesponnen materiaal. “ik houd van poëzie en eenvoud en grote impact. Dat is goed terug te vinden in de eenvoud van het resultaat van deze samenwerking”.