Hotel The Exchange

Hotel The Exchange is een modehotel in het centrum van Amsterdam met unieke kamers variërend van 1 tot 5 sterren. De kamers zijn gekleed als modellen op de catwalk door jonge modeontwerpers van het Amsterdam Fashion Institute (AMFI), zodat u in de mode kunt slapen en in stijl kunt opdoemen, in het centrum van Amsterdam.

Eighties room

Deze kamer is gekleed om indruk te maken in de uitgesproken en vrolijke retrostijl van de jaren tachtig. uitgerust in een oversized sweater met zwart en wit patroon en een nauwsluitende kokerrok in regenboogkleuren. Zowel het grafische breisel, in witte katoen met Lurex erin gemengd en een zwart elastisch garen, en het regenboogpatroon werden vervaardigd in het TextielLab van het Textielmuseum Tilburg. De stijl van de jaren tachtig is trouwens niet alleen een modegril. Hotel The Exchange is gehuisvest in drie authentieke gebouwen: een dateert uit de zeventiende eeuw, een uit de jaren 1970 en een uit de jaren 1980.

Marie Antoinette

Deze kamer is gekleed in achttiende-eeuwse kostuumdrama-stijl, met een rijke mix van romantische en luxe stoffen en typische details uit die tijd, zoals het korset met zijn slankmakende belijning, veters voor de muren en een gigantische hoepelrok over het bed. Geïnspireerd door de krullerige, vrouwelijke smaak van Marie-Antoinette, de legendarische koningin van de Dauphin van Frankrijk, Louis XVI, en een mode-icoon op zich. De stoffen zijn allemaal met de hand versierd, gestikte of gestempelde bloemen patronen in een boeket van roze tonen. Het romantische kostuum van de kamer is gedecoreerd met een bijpassende mix van behang en meubels.

Room of misunderstood creatures

Mode zou nooit kunnen gedijen zonder de tomeloze fantasie van zijn makers, maar deze fantasiewerelden kunnen ook een donkere kant onthullen. Mode-illustratie is een perfect medium om deze onderbewuste fantasiewerelden te uiten. De kamer van onbegrepen wezens is een mode-installatie met drie mooie maar gestoorde geïllustreerde wezens, een pikzwart plafond dat huilt donkere tranen langs de smetteloos witte muren en gedecoreerd met handgetekende, vreemd geproportioneerde meubels. Overal kleurrijke glimmende pailletten, vooral in de wit gelakte vloer en langs de zwarte tranen voegen een magische sprankeling toe aan deze sombere omgeving.

Mattress room

De essentie van een hotelkamer is dat het je het comfort biedt van een geweldig bed weg van huis. Ontwerper Roos Soetekouw nam het matras als inspiratie en keerde het binnenstebuiten. Ontdeed het van zijn vuile delen en van daaruit op zoek naar de pure schoonheid en kracht van het materiaal om twee kamers te kleden. De matrassen kamer draagt een zeer functionele winterjas die is samengesteld uit drie tamelijk stoere materialen uit een typische boxspringmatras: het 3D-weefsel van ijzeren veren, de non-woven gerecyclede textielvulling en de schuimlagen waarin een patroon, geïnspireerd door de lijmvlekken op de originele matras - door een laser is uitgebrand.

De wens van de jonge ontwerper om letterlijk in het matras te kruipen, bracht haar ook ertoe een Gobelin- of damast-achtige stof te ontwikkelen waarmee ze een andere kamer bekleedde. Ze gebruikte hiervoor een traditionele draaitechniek. De kostbare stof is op maat gemaakt door het Textielmuseum Tilburg in twee verschillende kleurenschema's met een experimentele mix van garens zoals papiergaren, viscose, katoen, mohair en goud Lurex.

Mattress Deluxe

De essentie van een hotelkamer is dat het je het comfort biedt van een geweldig bed weg van huis. Ontwerper Roos Soetekouw nam het matras als inspiratie en keerde het binnenstebuiten. Ontdeed het van zijn vuile delen en van daaruit op zoek naar de pure schoonheid en kracht van het materiaal om twee kamers te kleden. De matrassen kamer draagt een zeer functionele winterjas die is samengesteld uit drie tamelijk stoere materialen uit een typische boxspringmatras: het 3D-weefsel van ijzeren veren, de non-woven gerecyclede textielvulling en de schuimlagen waarin een patroon, geïnspireerd door de lijmvlekken op de originele matras - door een laser is uitgebrand. De wens van de jonge ontwerper om letterlijk in het matras te kruipen, bracht haar ook ertoe een Gobelin- of damast-achtige stof te ontwikkelen waarmee ze een andere kamer bekleedde. Ze gebruikte hiervoor een traditionele draaitechniek. De kostbare stof is op maat gemaakt door het Textielmuseum Tilburg in twee verschillende kleurenschema's met een experimentele mix van garens zoals papiergaren, viscose, katoen, mohair en goud Lurex. De matrassen kamer deluxe is adellijk gekleed in een winterse witte variëteit.

New Rembrandt Room

Innovatieve modeontwerpers verwijzen vaak naar het werk van hun voorgangers en geven een minutieuze herinterpretatie van de geweldige momenten in mode-innovatie. De Rembrandt kamer is gewijd aan een kledingstuk dat teruggaat naar de manier van kleden van mannen van statuur tijdens de Gouden Eeuw van Nederland. De molensteenkraag is vele malen geschilderd met al zijn kleurnuances van crème en wit. Hier is de geplooide kraag gedetailleerd met ingenaaide parallellogram wezens. Dit alles leidt tot een driedimensionale origami-achtige opvouwbare creatie.