Enschede Textielstad

Dutch Design Week 2018 - Roos Soetekouw - Blue Print Amsterdam-43-2

Enschede Textielstad en Roos Soetekouw werkten samen aan een feestelijke, kleurrijke stoffencollectie. Er is meer dan op het eerste gezicht te zien is; achter een kleurrijk, speels ontwerp zit een volledig duurzame stof. 

Enschede textielstad is een duurzame industriële weverij in Nederland die kleding en interieurtextiel produceert. Alle stoffen worden geproduceerd met gerecycleerde garens, zoals gerecyclede denim, gerecyclede werkkleding en upcycled katoen.

Roos Soetekouw is een textielontwerper met een focus op kleuren en texturen. Roos heeft een grote liefde voor de natuur en zijn ongewone vormen en kleuren. Het werk toont een explosie van ontdekkingen. Elk ontwerp is het resultaat van een persoonlijke reis, een ontdekking in kleur, techniek, materiaal en vorm.

Geen van onze stoffen is geverfd, de stof krijgt zijn kleur van het gerecycleerde materiaal in de garens. We verlagen onze milieu-impact nog meer door een on-demand-productie-model, waardoor we geen afval kunnen produceren.

Base, Forza en Ziggy zijn de eerste drie patronen die tijdens Dutch Design Week 2018 zijn gelanceerd. Het materiaal leent zich goed als meubel- of gordijnstof en kan in veel gevallen zowel met de voor- als achterzijde aan het oppervlak verwerkt worden.